Проєкт групи соціальних житлових будинків на вул. Дж. Леннона-Щурата у м. Львові - Іваночко, Руслана Олегівна; Ivanochko, Ruslana Olehivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Проєкт групи соціальних житлових будинків на вулицях Джона Леннона та Щурата у місті Львові розроблено з метою забезпечення доступного, безпечного та якісного житла для представників соціально вразливих категорій населення — молоді, багатодітних сімей, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб тощо. Концепція проєкту базується на ідеях соціальної інтеграції, інклюзивності та архітектурної адаптивності. Житловий комплекс передбачає поєднання багатоквартирної забудови з розвиненою соціальною інфраструктурою: дитячими майданчиками, зонами відпочинку, зеленими насадженнями, місцями для громадського дозвілля та побутових потреб мешканців. У проєкті враховані принципи сталого розвитку: енергоефективність, застосування екологічно безпечних матеріалів, оптимізація ресурсів, зниження експлуатаційних витрат. Архітектурно-планувальні рішення гармонійно інтегруються у міське середовище Львова, враховуючи ландшафт, транспортну доступність і потреби місцевої громади. Передбачено безбар’єрний простір, інженерні рішення для зручності усіх категорій мешканців та мінімізацію впливу на довкілля. Цей проєкт є прикладом комплексного підходу до вирішення проблем соціального житла в урбаністичному контексті сучасної України та може слугувати моделлю для реалізації подібних ініціатив у майбутньому.

The project of a group of social residential buildings located on John Lennon and Shchurata Streets in Lviv is designed to provide affordable, safe, and high-quality housing for socially vulnerable groups, including youth, large families, people with disabilities, and internally displaced persons. The concept is based on principles of social integration, inclusiveness, and architectural adaptability. The residential complex combines multi-apartment housing with developed social infrastructure: children's playgrounds, recreational areas, green spaces, and facilities for community leisure and everyday needs. The project emphasizes sustainable development principles, including energy efficiency, the use of environmentally friendly materials, resource optimization, and reduced operational costs. The architectural and planning solutions are harmoniously integrated into the urban environment of Lviv, taking into account the local landscape, transport accessibility, and the needs of the community. The design ensures barrier-free access, user-friendly engineering systems for all residents, and minimal environmental impact. This project serves as an example of a comprehensive approach to addressing the issue of social housing within the urban context of modern Ukraine and can act as a model for similar initiatives in the future.
Project of a group of social residential buildings on Dzh. Lennona-Shchurata Street in Lviv
Keywords: 6.191.00.00