Математичне моделювання процесів в асинхронних двигунах під час живлення від ТРН - Лябук, М.; Маляр, А.; Маляр, В.; Шегедин, О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Розлянуто питання математичного моделювання перехідних і стаціонарних процесів в асинхронному двигуні під час живлення від ТРН на основі застосування сплайн-функцій. Стаціонарний процес отримується розв'язуванням двоточкової крайової задачі для диференціальних рівнянь, які його описують. Враховується насичення магнітопроводу та витіснення струму. The issues of mathematical modelling of transient and steady-state processes in an asynchronous motor powered by a thyristor voltage regulator using spline functions have been considered. The steady process is obtained by solving the two-point boundary problem for differential equations describing the process. Thereat, the magnetic circuit saturation and current displacement are taken into account.