Вплив параметрів процесу ультразвукового окиснення домішок органічних сполук в стічних водах на його ефективність - Старчевський, В. Л.; Шевчук, Л. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Досліджено вплив тиску і частоти ультразвуку на швидкість окиснення органічних домішок з метою встановлення оптимальних умов перебігу процесу як в ультразвуковому полі, так і без нього. Встановлена залежність константи швидкості реакції від тиску. The preasure and ultrasound frequency influence upon oxidation speed of the organic impurities was researched with the aim of of optimal process condition determination as in ultrasound field as without one. The dependence of sound chemical reaction speed constant upon preasure was determined.