Підвищення точності визначення інфранизької кутової швидкості за напругами синхронного тихохідного тахогенератора - Щур, І. З.; Козій, В. Б.; Костинюк, Л. Д. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Проведено дослідження чутливості розробленого алгоритму обробки фазних напруг синхронного тахогенератора інфранизької швидкості до можливих кутових, амплітудних та гармонічних фазових відхилень. Розроблені математичні та алгоритмічні рішення, здатні знизити рівень похибки визначення кутової швидкості. This paper investigates the sensitivity of the elaborated algorithm for the treatment of the phase voltages of synchronous tachogenerator with infralow speed to possible angle, amplitude and harmonic deviations. The mathematical and algorithm solutions which can decrees the error of determining the angle speed were found.