The resource-based view in the management of a public organization – a stakeholder perspective - Frączkiewich-Wronka, A.; Maćkowska, R. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
The essence of modern management in public organisations is focus on values preferred by the stakeholders. The key to the success of public organisations is building a strategy based on intangible resources at their disposal to satisfy the needs of critical players. Therefore, it seems that there is a necessity to join in research of the possible application of the RBV theory and stakeholder theory to manage public organisations. Сутністю сучасного менеджменту в громадських організаціях є зосередження уваги на цінностях, яким віддають перевагу зацікавлені сторони. Ключем до успіху громадських організацій є будування стратегії, заснованої на наявних у розпорядженні нематеріальних ресурсах так, щоби задовольнити потреби критичних гравців. З цих причин видається виправданою необхідність аналізу можливостей, які надає застосування ресурсної теорії (RBV) та теорії зацікавлених сторін в управлінні громадськими організаціями.
Ресурсний підхід в управлінні громадською організацією - перспектива зацікавлених сторін
Keywords: public management; stakeholders theory; resource-based view (RBV); громадське управління; теорія зацікавлених сторін; ресурсний підхід (RBV)