Концепція Українського Національного Фронту щодо національного визволення в історії української політичної думки - Мельник, Ігор (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Дослідження діяльності і теоретичної спадщини Українського Національного Фронту лише розпочинається. Аналіз концепції УНФ щодо національного визволення доцільно проводити як в історичному, так і логічному плані. Певні висновки УНФ були співзвучні з висновками зарубіжних вчених, бо ідеологи цієї підпільної організації виходили з тодішніх реалій СРСР. Водночас очевидні аналогії з положеннями Основного Закону України. Research of Ukrainian national front activity and its theoretical inheritance is only at the beginning. Analysis of its conception of national liberation is expedient to carry out not only in historical, but in logical aspect also. Some conclusions of UNF coincide with the conclusions of foreign scientists because ideologists of that secret organization based on the USSR reality. At the same time there are analogies with the principles of the Main Law of our country.