Соціально-орієнтований менеджмент: об'єктивна необхідність і суть - Захарчин, Г. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Висвітлено необхідність формування соціально-орієнтованого менеджменту в умовах трансформації економіки України. Охарактеризовано основні чинники, що спонукають до переорієнтування системи менеджменту на соціальні аспекти. Розглянуто принципи соціальної відповідальності як важливого складника соціально- орієнтованого менеджменту і роль організаційної культури в становленні соціального менеджменту. The necessity of forming of the socially oriented management is reflected in the conditions of transformation of economy of Ukraine. Basic factors which induce to reconstruct orientation the management systems on social aspects are described. Principles of social responsibility are considered as an important component of the socially oriented management and role of organizational culture in becoming of social management.
Keywords: соціально-орієнтований менеджмент; соціальна відповідальність; соціальні технології; соціальне партнерство; організаційна культура; socially oriented management; social responsibility; social technologies; social partnership; organizational culture