Nonlinear Isotherm Adsorption Modelling for Copper Removal from Wastewater by Natural and Modified Clinoptilolite and Glauconite - Konanets, Roman; Stepova, Kateryna (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Представлено результати адсорбції іонів Cu2+ на природному та термічно обробленому та НВЧ-опроміненому клиноптилоліті та глауконіті. Проведено експерименти з рентгенівської фотоелектронної спектроскопії зразків. Залежність між адсорбованою речовиною та рівноважною концентрацією в стічних водах описано чотирма двопараметричними та чотирма трипараметричними моделями ізотерм адсорбції.

The paper presents the results of the Cu2+ adsorption on natural and thermally/microwave-treated clinoptilolite and glauconite. XPS experiments were performed. The relationship between the adsorbed matter and the equilibrium concentration in wastewater is described by four two-parameter isotherm models and four three-parameter adsorption isotherm models.
Нелінійне моделювання ізотерми адсорбції для міді зі стічних вод природним та модифікованим клиноптилолітом і глауконітом
Keywords: адсорбція; стічні води; нелінійне моделювання; ізотерма рівноваги; аналіз похибок; adsorption; wastewater; non-linear fitting; equilibrium isotherm; error analysis