“Інтереси держави” у господарському процесі: поняття та судова практика - Буряк, Ярослав; Buriak, Iaroslav; Буряк, Ярослав (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглядається проблематика поняття “інтереси держави” у господарському процесі. На підставі аналізу судових рішень у господарському процесі класифікуються справи, які подані в інтересах держави на два види: справи за позовами прокурора в інтересах держави, у яких судом встановлено відсутність інтересів держави; справи за позовами прокурора в інтересах держави, у яких судом встановлено наявність інтересів держави та винесено рішення.

The article is devoted to the problems of the concept of “national interests” in the economic process. On the basis of court decisions in the economic process classified cases filed in the public interest into two types: case initiated by the prosecutor for the state in which the court found the lack of interest of the state; case initiated by the prosecutor for the state in which the court established the presence of state interests and made a decision.

Рассматривается проблематика понятие “интересов государства” у хозяйственном процессе. На основании анализа судебных решений у хозяйственном процессе классифицируются дела, представленные в интересах государства на два вида: дела по искам прокурора в интересах государства у которых судом установлено отсутствие интересов государства; дела по искам прокурора в интересах государства, у которых судом установлено наличие интересов государства и вынесено решение.
“State interests” in the business process: concept and court practice
“Интересы государства” в хозяйственном процессе: Понятие и судебная практика
Keywords: “інтереси держави”; судова практика; прокурор; рішення госпо- дарського суду; ухвала господарського суду; “state interests” jurisprudence; prosecutor Commercial Court decision; the decision Economic Court; “интересы государства”; судебная практика; прокурор; решение хозяйственного суда; постановление хозяйственного суда; 346.1