Self-Assembly Processes of the Magnetic Polymer Nanocomposites in Magnetic Fields - Aneli, Jimsher; Gavasheli, Tsisana; Gegechkori, Tatiana; Mamniashvili, Grigor (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Вивчено процеси самоорганізації магнітних полімерних карбонових нанокомпозитів, що містять нано- кластери кобальту. Встановлено, що ці процеси відбуваються завдяки дифузії магнітних наночасток, які стимулюються комбінованим ефектом зовнішніх постійних магнітних полів і нагрівання. Показано, що синтезовані полімерні композити перспективні для практичного застосування.

Processes of self-assembly were studied in the magnetic polymer carbon nanocomposites doped with cobalt nanoclusters. These processes proceed due to the diffusion of magnetic nanoparticles stimulated by a combined effect of an outer steady magnetic fields and heating. The obtained polymer composites are promising for practical applications.
Процеси самоорганізації магнітних полімерних нанокомпозитів в магнітних полях
Keywords: магнітні карбонові нанопорошки; полімерні нанокомпозити; дифузія; самоорганізація; опір; magnetic carbon nanopowders; polymer nanocomposites; diffusion; self-organization; resistance