Інтернет речей і сучасні технології - Наконечний, А. Й.; Верес, З. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглядається концепція Інтернет речей, її складові та застосування у світі та в Україні. Наведено результати дослідження ринку інформаційних технологій в Україні, причини сповільнення його росту. На основі аналізу обґрунтовано потребу впро- вадження нових підходів до навчання, які реалізовані в освітній програмі “Системна інженерія (Інтернет речей)” в Національному університеті “Львівська політехніка”. The paper presents the Internet of Things concept, its building blocks and applicability worldwide and in Ukraine. The results of IT market investigation are shown. The reasons of IT market slowdown are presented. Based on the results of investigation, the requirement to improve the education is proven. The improvements are implemented in the System engineering (Internet of Things) educational program at the Lviv Polytechnic National University.
Keywords: Інтернет речей; розумне місто; розумний будинок; освітня програма; бакалаврська програма; Internet of things (IoT); smart city; smart house; education program; bachelor program