Формування основних сегментів терміносистеми когнітивної лінгвістики (діахронічний та синхронічний аспекти) - Хоменська, Інна (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
У статті йдеться про основні історичні етапи розвитку складових термінологічної системи та сучасні дефініції головних понять когнітивної лінгвістики. Визначено етапи формування когнітивної лінгвістики як науки, розмежовано основні поняття термінологічної системи досліджуваної наукової парадигми. Окреслено фреймову модель та типи фреймів як основні при опису концептуальної картини світу та описано основні підходи до визначення терміна «концепт». The article deals with the main historical stages of development of the components of the cognitive linguistics terminology. The main concepts of cognitive linguistics are defined as well as the stages of development of cognitive linguistics as a science. The basic concepts of the term system of the researches scientific paradigm are distinguished. The frame model and types of frames as the basis of description of the conceptual world view are outlined. The main approaches to the definition of the term «concept» are described.
Keywords: термінологія; когнітивна лінгвістика; концепт; фрейм; концептуалізація; модель представлення знань; terminology; cognitive linguistics; concept; frame; conceptualization; categorization; knowledge representation model