Маркетинговий інструментарій підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств на світових ринках товарів виробничого призначення - Герасимчук, В. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Акцентовано увагу на економічних аспектах цивілізаційної структури сучасного світу та проблемах глобалізації як парадигмі трансформаційних та інтеграційних процесів у світовій економіці. Аналізуються прогнози світового економічного розвитку за ознакою циклічності. Наголошується на ключовій ролі науково-технічної політики в концепції сталого розвитку. Оцінюється конкурентоспроможність підприємств-експортерів промислової продукції. Охарактеризовано стратегічні орієнтири використання експортного потенціалу промислового комплексу України при виборі сегментів міжнародних ринків за товарною та географічною ознаками. Розглянуто особливості застосування комплексу маркетингу під час здійснення експортно-імпортних операцій виробниками промислової продукції. Attention is accented on the economic aspects of civilization structure of modern world and problems of globalization as to the paradigm transformations and integrations processes in a world economy. The prognoses of world economic development are analyzed on the sign of recurrence. It is marked on the key role of scientific and technical policy in conception of steady development. The competitiveness of enterprises-exporters of industrial products is estimated. Strategic goals of the use of export potential of industrial complex of Ukraine are described at the choice of segments of international markets after a commodity and geographical sign. The features of application of marketing complex are considered during realization of export-import operations by the producers of industrial products.