Глубинное строение Онежской палеопротерозойской структуры по геолого-геофизическим данным - Шаров, Н. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
На основе анализа и обобщения всей совокупности имеющейся геолого-геофизической информации, накопленной за прошедшие пятьдесят лет, и данных бурения Онежской параметрической скважины изложено современные представления о глубинном строении земной коры Онежской структуры и её обрамления. Обобщение и комплексная интерпретация накопленных данных по геологии, тектонике, геофизике и минерагении позволили выявить новые детали глубинного строения земной коры этой территории, уточнить ее состав, возможную геологическую природу и геодинамические условия ее формирования. На основі аналізу та узагальнення усієї наявної геолого-геофізичної інформації, накопиченої за минулі 50 років, і даних буріння Онезької параметричної свердловини викладено сучасні уявлення про глибинну будову земної кори Онезької структури та її облямування. Узагальнення та комплексна інтерпретація накопичених даних геології, тектоніки, геофізики та мінерагенії дали змогу виявити нові деталі глибинної будови земної кори цієї території, уточнити її склад, можливу геологічну природу та геодинамічні умови її формування. The modern concept of the deep structure of the crust of Onega structure and its surroundings is given based on analysis of available geological and geophysical data and the drilli ng record for the Onega parametric borehole obtained in the past fifty years. The deep structure of the Earth’s crust of th is territory was studied in more detail and its composition, possible geological nature and geod ynamic setting were assessed more accurately by summing up and interpreting of geologi cal, tectonic, geophysical and mineralogenic data.
Глибинна будова Онезької палеопротерозойської структури за геолого-геофізичними даними
Deep structure of the palaeoproterozoic Оnega structure оn geological and geophysical data
Keywords: земная кора; геофизические поля; Онежская структура; параметрическая скважина; палеопротерозой; сейсмическая изученность; земна кора; геофізичні поля; Онезька структура; параметрична свердловина; палеопротерозой; сейсмічна вивченість; Earth’s crust; geophysical fields; Onega structure; parametric borehole; palleoproterozoic; seismic study state