Діахронні дослідження синонімії з використанням реляційної бази даних - Білинський, М.; Басалкевич, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено діахронні синонімічні ряди якісних прикметників на матеріалі давньошотландської мови. Зазначені ряди будуються та оцінюються за допомогою бази даних, створеної у середовищі Access. Прикладом слугує лексико-семантичне поле “sturdy-cowart”. The research of diachronic synonymic sets of qualitative adjectives of Older Scots is under consideration in the proposed article. The mentioned sets are formed and estimated with the help of the Access-configured database. The lexical semantic field “sturdy-cowart” is the issue of the suggested approach.
Keywords: метод антидатування; текстовий прототип; діахронний гіперонім; ваговий коефіцієнт; діахронна частота; діахронний синонімічний ряд якісних прикметників давньошотландської мови; біполярне діахронне лексико-семантичне поле; antedating method; textual prototype; diachronic hypernym; weight coefficient; diachronic frequency; diachronic synonymic set of qualitative Older Scots adjectives; bipolar diachronic lexical semantic field