Електромеханічні шуми у матеріалх чутливих елементів перетворювачів температури та зміни їх основних параметрів - Яцишин, С. П. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003)
Електромеханічні шуми розглядаються як вид енергетичних флюктуацій, що відбуваються при деформуванні та термоциклюванні матеріалів чутливих елементів перетворювачів температури й зумовлюють зміни їх основних параметрів. The electromechanical noises are considered as a kind of energetic fluctuations during the deformating or thermocycling of sensitive elements’ materials in tempera¬ture transducers. The noises due the changes of their main parameters.