Еколого-економічні витрати: їх структура, суть та значення у загальновиробничих процесах підприємства - Берлінг, Р. З.; Гавран, В. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Проаналізовано еколого-економічні витрати і детально описано їх структуру. Визначено значення економічних витрат від забруднення навколишнього середовища, а також їх питому вагу в структурі загальновиробничих витрат підприємства, що може слугувати критерієм для оцінювання екологічної стійкості підприємства і використовуватися під час оцінювання економіко-екологічного потенціалу підприємства. The analysis of ecologically-economic costs and their detailed structure are given in the article. The role of economic costs of environmental pollution and their share in the enterprise production costs structure is identified that can be a criterion to assess the ecological sustainability of enterprise and used in assessing the ecologically-economic potential of the enterprise.
The ecologically-economic costs: their structure, essence and meaning in general production enterprise processes
Keywords: еколого-економічних витрат; екстернальні та інтернальні витрати; пасивні та активні витрати; ecologically-economic costs; external and internal costs; passive and active spending