Дослідження страхування транспортних ризиків виробничих підприємств в умовах розвитку співпраці України та Австрії - Богачевська, Оксана Андріївна; Bohachevska, Oksana Andriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Актуальність теми – Актуальність дослідження і страхування транспортних ризиків виробничих підприємств полягає у посиленні економічного партнерства між Україною та Австрією, необхідність підвищення конкурентоспроможності українських компаній на європейському ринку та впровадження інноваційних підходів до управління ризиками. Об'єкт дослідження – ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО «СКІФИ». Предмет дослідження – співпраця України та Австрії у сфері страхування транспортних ризиків виробничих підприємств. Мета дослідження – удосконалення співпраці між Україною та Австрією у сфері страхування транспортних ризиків виробничих підприємств та розробка заходу щодо підвищення ефективності розвитку сфери страхування в контексті міжнародних економічних відносин. Робота складається з чотирьох частин: 1.Теоретична частина. Опис літературних джерел та законодавчих актів щодо страхування транспортних ризиків. 2.Аналітична частина. Аналіз міжнародних економічних зв'язків між Україною та Австрією. 3.Дослідницька частина. Характеризує ПП «СКІФИ», його виробничо-господарську діяльність та можливості у співпраці з австрійськими компаніями щодо страхування транспортних ризиків. 4.Рекомендаційна частина. Прогнозування розвитку міжнародних економічних зв'язків України та Австрії, впровадження альтернативного заходу щодо удосконалення транспортних ризиків для ПП «СКІФИ». 5.

Relevance of the topic - Relevance of research and insurance of transport risks of production enterprises is to strengthen the economic partnership between Ukraine and Austria, the need to increase the competitiveness of Ukrainian companies in the European market and the introduction of innovative approaches to risk management. Object of research - PRIVATE ENTERPRISE "SKYFI" The subject of research is cooperation between Ukraine and Austria in the field of insurance of transport risks of production enterprises. The purpose of the study is to improve cooperation between Ukraine and Austria in the field of transport risk insurance of industrial enterprises and to develop measures to increase the efficiency of the development of the insurance sector in the context of international economic relations. The work consists of four parts: 1. Theoretical part. Description of literary sources and legislative acts on transport risk insurance. 2. Analytical part. Analysis of international economic relations between Ukraine and Austria. 3. Research part. Characterizes PE "SCYTHIE," its production and economic activities and opportunities in cooperation with Austrian companies for insurance of transport risks. 4. Recommendation part. Forecasting the development of international economic relations between Ukraine and Austria, the introduction of an alternative measure to improve transport risks for PE "SCYTHIANS." 5.
Research the insurance of transport risks to production enterprises in the context of development cooperation between Ukraine and Austria
Keywords: 8.292.00.01; виробничі підприємства; транспортні перевезення; транспортні ризики; страхування; міжнародні економічні зв'язки; альтернативні заходи; production enterprises; transportation; transport risks; insurance; international economic relations; alternative measures