Особливості розрахунку за тяговою здатністю автоматично регульованої клинопасової передачі з самозатяжними кільцями - Предко, Р. Я.; Павлище, В. Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2009)
Наведено порівняльну оцінку розрахунків традиційних і автоматично регульованих клинопасових передач. Показано,що розрахунками автоматично регульованих клинопасових передач можна забезпечити прогнозований ресурс роботи приводних клинових пасів. This article provides comparative calculations of traditional and automatically adjustable belt-driven transmission. Calculations of automatically adjustable belt-driven transmission can provide forecasted life of the wedge-type belts.
Keywords: регульовані клинрпасові передачі; прогнозований ресурс; adjustable belt-driven transmission; forecasted life