Структурні параметри та властивості кополімерів 2-ОЕМА-ПВП, одержаних у присутності Fe2+ - Гриценко, О. М.; Скорохода, В. Й.; Ядушинський, Р. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Підтверджено перебіг прищепленої полімеризації 2-оксиетиленметакрилату (2-ОЕМА) на полівінілпіролідоні (ПВП) в присутності сульфату заліза з утворенням сітчастого кополімеру. Досліджено структурні параметри полімерної сітки, склад кополімерів, ефективність та ступінь прищеплення. Встановлено взаємозв’язок властивостей та структури синтезованих кополімерів. It was proved the occurring of 2-oxyethylenemethacrylate (2-OEMA) on polyvinylpirrolidone (PVP) graft polymerization with formation of cross-linked polymer. The polymer spacing structural parameters, co-polymers composition, efficiency and grafting degrees are investigated. The interrelation between synthesized polymers properties and their structure is determined.