Декомпозиційний алгоритм побудови мінімальних зв’язуючих дерев - Мельник, Р. А.; Масько, Д. В. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянуто декомпозиційний алгоритм побудови мінімального зв’язуючого дерева, що базується на методі побудови дерева оптимального згортання. Використано поняття нечіткого з’єднання між блоками (кластерами) та окремими точками на площині.