Окремі питання врегулювання туристичної діяльності в Україні - Заросило, В. О.; Заросило, В. В.; Zarosilo, V. O.; Zarosilo, V. V.; Заросило, В. О.; Заросило, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
У статті окреслено проблеми, які існують в туристичній галузі. До основних проблем у сучасній системі організації туризму в Україні віднесено такі: відсутність розгалуженої системи інформаційного забезпечення діяльності галузі; недостатньо ефективне використання мережі Інтернет для інформування туристів; низька якість туристичних послуг; недостатнє організаційне забезпечення туристів при перетинанні кордонів; низький рівень реклами з питань туристичної діяльності та наявність порушень при наданні послуг туристам. У висновках запропоновано ряд пропозицій щодо усунення недоліків у сфері туристичної галузі. Ці пропозиції стосуються посилення інформаційного забезпечення туристичної галузі, періодичного ефективного аналізу стану справ у зазначеній галузі, розробки довгострокових програм, щодо забезпечення діяльності галузі та підвищення її фінансування.

The article outlines the problems that exist in the tourism industry. The main problems in the modern system of organization of tourism in Ukraine are as follows: lack of an extensive system of information support activities of the industry; insufficiently effective use of the Internet to inform tourists; low quality tourist services; insufficient organizational provision of tourists at crossing borders; low level of advertising on tourist activities and the presence of violations in the provision of services to tourists. In the conclusions, the authors proposed a number of proposals to address the shortcomings in the tourism industry. These proposals concern the strengthening of the information provision of the tourism industry, periodic effective analysis of the state of affairs in the industry, the development of long-term programs, to ensure the activities of the industry and increase its funding.

В статье обозначены проблемы, которые существуют в туристической отрасли. К основным проблемам в современной системе организации туризма в Украине отнесены следующие: отсутствие разветвленной системы информационного обеспечения деятельности отрасли; недостаточно эффективное использование сети Интернет для информирования туристов; низкое качество туристических услуг; недостаточное организационное обеспечение туристов при пересечении границ; низкий уровень рекламы по туристической деятельности и наличие нарушений при предоставлении услуг туристам. В выводах авторами предложен ряд предложений по устранению недостатков в сфере туристической отрасли. Эти предложения касаются усиления информационного обеспечения туристической отрасли, периодического эффективного анализа состояния дел в указанной сфере, разработки долгосрочных программ по обеспечению деятельности отрасли и повышения ее финансирования.
Some questions of the tourism activity regulation in Ukraine
Отдельные вопросы урегулирование туристической деятельности в Украине
Keywords: туризм; туристична індустрія; туристична діяльність; туристичні послуги; tourism; tourism industry; tourism activities; tourist services; туризм; туристическая индустрия; туристическая деятельность; туристические услуги; 342.123