До питання оцінки забруднення підземних вод електрометричними методами - Багрій, С. М.; Кузьменко, Е. Д. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наводяться результати електрометричних досліджень на території Калуського гірничопро- мислового району. Авторами статті використано методику переходу від електричного опору до мінералізації з урахуванням співставлення результатів свердловинного опробування. За результатами інтерпретації ВЕЗ за формулою переходу від електричного опору до мінералізації побудовано карту ступеня мінералізації підземних вод у межах території досліджень. Приводятся результаты электрометрических исследований на территории Калушского горнопромышленного района. Авторами статьи использована методика перехода от сопротивления к минерализации с учетом сопоставления результатов геофизики и скважинного опробования. По результатам интерпретации ВЭЗ, с учетом формулы перехода от сопротивления к минерализации построено карту степени минерализации подземных вод в пределах территории исследования. The results of electrometric research in the mining industrial district of Kalush are presented. The method of transition from electric resistance to mineralization considering the comparison of results from borehole testing was used by authors. The map of degree of groundwater mineralization within the study area was constructed according to the interpretation of VEZ based on transition formulas from electric resistance to mineralization.
К вопросу оценки загрязнения подземных вод электрометрическими методами
On the assessment of groundwater pollution using electrometric methods
Keywords: засолення; водоносний горизонт; мінералізація; ВЕЗ; спостережні свердловини; Калуський гірничопромисловий район; засоление; водоносный горизонт; минерализация; ВЭЗ; наблюдательные скважины; Калушский горнопромышленный район; salinity; aquifer; mineralization; VEZ; observation wells; mining industrial district of Kalush