Математичне моделювання системи адаптивного керування з синхронізацією частот обертання асинхронних електродвигунів - Поджаренко, В. О.; Кучерук, В. Ю.; Васілевський, О. М.; Марущак, В. Ю. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003)
Розглядається задача мінімізації похибки регулювання синхронного обертання асинхронних електродвигунів за допомогою підімкнення блока адаптивного регулювання. Отримані характеристики похибок регулювання, які свідчать про зменшення похибки регулювання. The minimization problem of regulation error of synchronous rotation of asynchronous electric motors is considered, at connection of the adaptive regulation block. Characteristics of errors of regulation which testify to their reduction are received.