Методика визначення конкурентів в процесі аналізу конкурентного середовища підприємства - Михайлик, Г. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проаналізовано різні підходи щодо визначення фактичних конкурентів підприємства та запропоновано методику визначення товарних меж ринку на основі кластерного аналізу. Застосування методики проілюстровано на прикладі вітчизняного виробника побутових газових котлів. Different approaches to defining actual competitors of the firm have been analyzing in this article and it has been offering the method of demarcating the product’s bounds of the maket on the basis of cluster analysis. Practical using of this method has illustrated on example by ukrainian producer of domestic gas-boiler.