Психолого-педагогічні аспекти компетентісного підходу до вищої освіти - Собуцька, Людмила Ігорівна (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Згідно з компетентісним підходом до вищої освіти, молодий спеціаліст, окрім професійних знань, вмінь та навичок, потребує ґрунтовної психологічної підготовки. Дану проблему розглянуто в соціально-психологічному аспекті через поняття професійної ролі (на груповому та особистісному рівні) - однієї з базових соціальних ролей особистості, становлення якої починається під час навчання у ВНЗ.