Рістстимулюючі препарати для рослин на основі метаболітів бактерій роду Gordonia та Rhodococcus - Корецька, Н. І.; Карпенко, О. В.; Пристай, М. В.; Баранов, В. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджено низку препаратів на основі метаболітів бактерій родів Gordonia і Rhodococcus та обґрунтовано можливість їх використання як регуляторів росту рослин. При цьому приріст маси кореня становив 10-60 %, а пагона – до 24 % у порівнянні з контролем; схожість насіння зростала на 5-15 %. A number of preparations based on metabolites of bacteria genera Gordonia and Rhodococcus were investigated and the possibility of their use as plant growth regulators was grounded. The increase of root mass made 10-60 % and shoot mass - up to 24 % if compared with control; the seed germination increased on 5-15 %.