Оцінка структурної складності багатосекційних помножувачів елементів полів Галуа - Глухов, В. С.; Тріщ, Г. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто результати оцінювання структурної складності багатосекційних помножувачів елементів двійкових полів Галуа. Елементи полів представлено у нормальному базисі типу 2. Порядок поля сягає 998. Апаратна складність помножувачів дає змогу реалізувати їх на ПЛІС. Але з-за великої структурної складності для деяких комбінацій порядку поля і кількості секцій зробити це практично неможливо. Для виявлення шляхів зменшення структурної складності у роботі структурну складність та її складові оцінено для основного елемента помножувачів – помножувальних матриць. Структурна складність при цьому визначається як загальна довжина внутрішніх зв’язків помножувальних матриць за їх реалізації на умовній ПЛІС. The article describes the results of evaluation of structural complexity of multi-section binary Galois fields elements multipliers. Elements of the fields are presented in the normal basis of type 2. The order of the field reaches 998. The hardware complexity multipliers allows to implement them on the FPGA. But because of the large structural complexity for certain combinations of the order of the field and the number of sections it is impossible. To identify ways to reduce structural complexity it and its components in main multiplier element – the multiplier matrix are estimated. Structural complexity thus defined as the total length of the internal connections inside multiplier matrices in their implementation on conventional FPGAs.
Galois field elements multiplier structural complexity evaluation
Keywords: поля Галуа GF(2m); нормальний базис типу 2; помножувач; структурна складність; Galois field GF(2m); the normal basis of type 2; multiplier; structural complexity