Розробка системи віддаленого моніторингу та контролю роботом з використанням веб-сайту - Залускій, Віталій Сергійович; Zaluskii, Vitalii Serhiiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Ця дипломна робота присвячена розробці системи віддаленого моніторингу та керування навчальним роботом RON за допомогою вебтехнологій, що сприяє ефективному вивченню робототехніки та розширенню її застосування в навчальних середовищах. Робота зосереджена на створенні веб-інтерфейсу для керування маніпулятором RON, який дозволяє студентам керувати роботом через контроллер. У першому розділі досліджено сучасні системи керування роботами, їх класифікацію, конструктивні особливості та сфери застосування. Проаналізовано апаратне та програмне забезпечення, зокрема igus® Robot Control, а також принципи роботи веб-сайтів для керування розумними системами. Це визначило вимоги до системи RON, що підтримує віддалене керування через браузер, а пізніше можливість інтегрувати з програмуванням. Другий розділ описує реалізацію системи для робота RON на базі прототипу FANUC LR Mate 200iD/5C. Архітектура включає веб-додаток на React.js, сервер на Node.js та WebSocket для передачі даних у реальному часі через Socket.IO. Система забезпечує керування суглобами маніпулятора, авторизацію. Третій розділ містить економічний аналіз: собівартість розробки склала 9890,67 грн, прибуток — 989,06 грн (рентабельність 10%). Наукова (0,82) та науково-технічна (0,87) результативність підтверджують цінність системи RON, яка є економічно вигідною та масштабованою для навчальних лабораторій. Результати роботи створюють основу для вдосконалення системи RON, зокрема через 3D-візуалізацію та інтеграцію з фізичним обладнанням.

This thesis focuses on developing a remote monitoring and control system for the educational robot RON using web technologies, enhancing robotics education and its applications in academic settings. The work centers on creating a web interface for controlling the RON manipulator, enabling students to learn programming and real-time data analysis. The first section analyzes modern robot control systems, their classification, design features, and applications. Hardware and software solutions, including igus® Robot Control, and principles of website-based control systems are examined, defining requirements for the RON system, which supports browser-based control and later the ability to integrate with programming. The second section details the implementation of the RON system, based on the FANUC LR Mate 200iD/5C prototype. The architecture includes a React.js web application, a Node.js server, and WebSocket for real-time data transfer via Socket.IO. The system enables joint control, user authorization, and limits simultaneous connections. Testing confirmed its stability and usability. The third section provides an economic analysis: development costs totaled UAH 9,890.67, with a profit of UAH 989.06 (10% profitability). Scientific (0.82) and scientific technical (0.87) effectiveness highlight the RON system’s value, being cost-effective and scalable for educational laboratories. The results lay the groundwork for improving the RON system, including 3D visualization and integration with physical hardware
Development of a remote robot monitoring and control system via a website
Keywords: 6.152.00.00