Терміни грецького та латинського походження в музейній термінології - Микульчик, Роман (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті проаналізовано походження деяких термінів музейництва. З’ясовано, що в цій терміносистемі терміни грецького й латинського походження займають важливе місце. This paper analyses etymology of some museological terms and there is found out, that terms of Greek and Latin origin occupy an important place in museological terminology.
Keywords: українська мова; музей; музеєзнавство; термінологія; Ukrainian language; museum; museology; termіology