Інформаційна система мобільної ідентифікації співробітників організації - Комоній, Іштван Іштванович; Komonii, Ishtvan Ishtvanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Інформаційна система мобільної ідентифікації співробітників організації – це мобільний додаток, призначений для автоматизації процесів ідентифікації персоналу та контролю доступу до фізичних і цифрових ресурсів. Система замінює традиційні фізичні носії ідентифікації, такі як картки чи перепустки, цифровими аналогами, забезпечуючи зручність, безпеку та гнучкість управління ієрархічними структурами організацій [1] [2]. Вона підтримує три типи користувачів (системний адміністратор, адміністратор, звичайний користувач), що дозволяє централізовано керувати організаціями, їх учасниками та рівнями доступу через JSON-конфігурації. Інтеграція сучасних методів автентифікації підвищує безпеку даних і відповідає вимогам цифрової трансформації. Система реалізована з використанням React Native для кросплатформної розробки, Expo для спрощення створення та розгортання, TypeScript для типобезпеки, Supabase для автентифікації та управління даними, а також Cursor як середовища розробки з підтримкою AI. Хмарна архітектура забезпечує масштабованість і швидкість обробки запитів, а база даних на основі PostgreSQL підтримує зберігання конфігурацій у форматі JSON. Об’єкт дослідження: процеси ідентифікації персоналу та контролю доступу в організаціях з ієрархічними структурами. Предмет дослідження: методи, технології та засоби розробки інформаційних систем на основі мобільних платформ для ідентифікації та управління доступом. Мета дослідження: розробка інформаційної системи у вигляді мобільного додатку для ідентифікації персоналу та контролю доступу, що забезпечує безпечне та гнучке управління організаційними структурами. Результати дослідження: Розроблено інформаційну систему, яка забезпечує безпечну автентифікацію, централізоване управління організаціями та їх учасниками, а також гнучке налаштування рівнів доступу. Реалізація на основі React Native, Supabase та інших технологій дозволяє досягти високої продуктивності, надійності та адаптивності. Проведене тестування підтвердило відповідність системи вимогам безпеки, швидкості (обробка запитів ? 1 с) і точності автентифікації (? 98%). Система готова до впровадження в організаціях середнього та великого масштабу, знижуючи витрати на фізичні носії та підвищуючи ефективність управління доступом.

The information system for mobile identification of organization employees is a mobile application designed to automate personnel identification and access control to physical and digital resources. The system replaces traditional physical identification media, such as cards or passes, with digital counterparts, ensuring convenience, security, and flexibility in managing hierarchical organizational structures. It supports three user types (system administrator, administrator, regular user), enabling centralized management of organizations, their members, and access levels via JSON configurations. Integration of modern authentication methods enhances data security and aligns with digital transformation requirements. The system is implemented using React Native for cross-platform development, Expo for simplified creation and deployment, TypeScript for type safety, Supabase for authentication and data management, and Cursor as an AI-supported development environment. The cloud-based architecture ensures scalability and fast request processing, while the PostgreSQL-based database supports configuration storage in JSON format. Object of research: processes of personnel identification and access control in organizations with hierarchical structures. Subject of research: methods, technologies, and tools for developing information systems based on mobile platforms for identification and access management. Purpose of the research: to develop an information system in the form of a mobile application for personnel identification and access control, ensuring secure and flexible management of organizational structures. Research results: An information system was developed that provides secure authentication, centralized management of organizations and their members, and flexible access level configuration. Implementation based on React Native, Supabase, and other technologies achieved high performance, reliability, and adaptability. Testing confirmed compliance with security, speed (request processing ? 1 s), and authentication accuracy (? 98%) requirements. The system is ready for implementation in medium and large-scale organizations, reducing costs for physical media and enhancing access management efficiency.
Information system for mobile identification of employees of the organization
Keywords: 6.126.00.01; мобільна ідентифікація; контроль доступу; React Native; Supabase; JSON; автентифікація; інформаційна система; mobile identification; access control; React Native; Supabase; JSON; authentication; information system