Деякі питання розроблення функціональної структури конкурентоспроможної керівної системи управління - Семенча, І. Є. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Статтю присвячено розробленню підходів щодо визначення будови функціональної структури конкурентоспроможної керівної системи управління підприємством та її складових з метою досягнення конкурентних переваг в управлінні як своїм бізнесом, так і вітчизняною економікою загалом на зовнішніх ринках. Вперше визначено місце функціональної структури у семіотичної моделі “конкурентоспроможна керівна система”; доведено, що будь-яка діяльність керівника лежить у площині “процес ^ клас ситуацій ^ ситуація”; вперше розроблено універсальний адміністративно-технологічний цикл праці керівника у n-ситуації. In article approaches to a structure of functional structure of a supervising management system by the enterprise and its components are developed. The purpose is achievement of competitive advantages in management of business and economy of Ukraine on foreign markets. For the first time the place of functional structure in semiotics model “competitive system of management” is determined; it is proved, that activity of the manager is carried out under the circuit “process - a class of situations - a situation”; for the first time the universal administrative-functional cycle of work of the manager in a n-situation is developed.