Покращення соціальної відповідальності організації (на прикладі Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації) - Труліч, Дмитро Юрійович; Trulich, Dmytro Yuriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Метою даної бакалаврської роботи є дослідження соціальної відповідальності організації органів влади. Актуальність тематики. Соціальна відповідальність (СР) стає все більш актуальною для організацій усіх типів, включаючи державні установи. Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА) не є винятком. СР може принести низку переваг як для самої організації, так і для суспільства в цілому. Демонстрація прихильності до соціальної відповідальності може покращити імідж Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА) та зробити її більш привабливою для партнерів, інвесторів і кращих кадрів. Прозорість та етична поведінка Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації сприятимуть довірі з боку громадськості та інших зацікавлених сторін. Прозорість та етична поведінка Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації ЛОДА сприятимуть довірі з боку громадськості та інших зацікавлених сторін. Створення сприятливого робочого середовища та можливості для саморозвитку мотивуватимуть працівників Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації працювати краще. Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації може використовувати свої ресурси та знання для вирішення соціальних проблем у Львівській області. У моїй дипломній роботі досліджено не лише проблеми але і методи покращення соціальної відповідальності - це не лише етичний обов'язок, але й вигідна інвестиція в майбутнє ЛОДА та Львівської області. Завдяки активній соціальній відповідальності Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації може стати взірцем для інших організацій та зробити значний внесок у розвиток суспільства.

Social responsibility is becoming increasingly important for modern organizations. The Department of Education and Science of the Lviv Regional State Administration is no exception. Social responsibility can bring a number of benefits both to the organization itself and to society as a whole. Purpose of the thesis: The purpose of my thesis is to study the theoretical aspects of social responsibility and analyze the possibilities of its improvement in the Department of Education and Science of the Lviv Regional State Administration. Methods and objects of research of the thesis: The methods of research of the thesis are the use of analytical, research, comparative methods, as well as the analysis of documents, statistical data, interviews with experts. Results: Based on the results of the thesis, it is expected that a concept for improving the social responsibility of the Department of Education and Science of the Lviv Regional State Administration of the Lviv Regional State Administration will be developed, including: - Support for inclusive education - Promoting environmental education - Support for youth development - Cooperation with public organizations - Openness and transparency Implementation of measures to improve the social responsibility of the Department of Education and Science of the Lviv Regional State Administration will help to enhance its reputation, increase public trust, save money, motivate employees and strengthen its social impact.
Improving the social responsibility of the organization (on the example of the Department of Education and Science of the Lviv Regional State Administration)
Keywords: 6.281.00.00; social responsibility; Department of Education and Science; Lviv Regional State Administration; inclusive education; environmental education; youth development; NGOs; openness; transparency