Вимірювання діелектричних втрат та діелектричної проникності методом зміщення системи координат за напругою - Грибок, Микола (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Досліджена можливість вимірювання діелектричних втрат та діелектричної проникності електроізоляційних матеріалів нафтового або рослинного походження методом зміщення системи координат за напругою. Наведені схеми вимірювання та результати імітаційного моделювання похибок вимірювання.

The dielectric loss and permeability of electric isolation materials of the oil and plant genesis by the axis on replacement method are investigated. There are skein the measurement schemes and measurement error simulation prepared in this paper.

Исследована возможность измерения диэлектрических потерь и диэлектрической проницаемости электроизоляционных материалов нефтяного или растительного происхождения методом смещения системы координат по напряжению. Приведены схемы измерения и результаты имитационного моделирования погрешностей измерения.
Keywords: 621.317.335