Дьогтеполімербетони з активованим мінеральним порошком - Братчун, В. І.; Рибалко, І. Ф. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Показано, що довговічний дьогтебетон можна здобути комплексною модифікацією мікроструктури дьогтебетону введенням у кам´яновугільне в´яжуче відсіву полівінілхлориду та активацією шламів станцій нейтралізації сталедротово-канатних заводів (мінеральний порошок) полімермістким відходом виробництва епоксидних смол.