Ферорезонансні процеси на частоті мережі та діапазони гасильних резисторів для його зриву - Журахівський, А. В.; Яцейко, А. Я.; Масляк, Р. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Досліджено можливість виникнення ферорезонансних процесів на частоті 50 Гц в електричних мережах 6-35 кВ. Визначено величини гасильних резисторів, які гарантовано гасять ферорезонансні процеси для різних класів напруг та різних типів трансформаторів напруги. The possibility of appearance the ferroresonance processes on 50 Hz frequency in 6-35 kV networks is researched. The sizes of preventive resistors, that assuredly extinguish the ferroresonance process for the different voltage classes and for the different voltage transformers types, are shown.
Keywords: ферорезонансні процеси; гасильні резистори; трансформатори напруги; ferroresonance processes; preventive resistors; voltage transformers