Розроблення інформаційної системи автоматизації процесу онлайн-бронювання столів у ресторані - Дацко, Світлана Григорівна; Datsko, Svitlana Hryhorivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У даній роботі розглянуто процес автоматизації онлайн-бронювання столів у ресторанах, що є актуальною темою у контексті автоматизації ресторанного бізнесу та підвищення ефективності управління. Об’єктом дослідження є мобільна інформаційна система для бронювання столів. В той час як предметом дослідження є її архітектура, функціональність і зручність використання для клієнтів. Метою роботи є розробка зручного та функціонального мобільного додатку, який забезпечить повноцінну автоматизацію онлайн-бронювання та усуне недоліки традиційного резервування, що створюють непорозуміння та конфлікти на сьогоднішній день. Методами дослідження для створення робочої системи є аналіз предметної області, проєктування архітектури системи, розробка адаптивного інтерфейсу і серверної логіки, що відповідають сучасним рішенням та тестування роботи додатку, для впевненості коректної роботи всього проєкту. Реалізовано додаток, в якому реалізовано інтерактивну карту столів, двосторонню систему оцінювання, серверні черги очікування клієнтів та сповіщень про звільнення столів. Сьогодні на українському ринку є безліч систем для автоматизації робочих моментів у сфері обслуговування, проте жодна з них не має повноцінно реалізованого функціоналу для бронювання столів, що були б зручними для клієнтів та для самого персоналу закладів харчування. Також варто зауважити хоча є наявні міжнародні сервіси для бронюваннь столів, але вони не локалізовані для українського ринку та ціна таких сервісів буде досить високою для українського бізнесу, особливо якщо врахувати сучасні проблеми на території України. Практичне значення полягає в створенні інструменту для оптимізації роботи ресторанів, зменшення неявок клієнтів і підвищення якості обслуговування. Пояснювальна записка до бакалаврської роботи обсягом 82 сторінки містить 18 ілюстрацій, 9 таблиць, 10 використаних джерел та 4 додатки.

This paper examines the process of automating online table reservations in restaurants, which is a relevant topic in the context of automating the restaurant business and improving management efficiency. The object of the study is a mobile information system for table reservations. While the subject of the study is its architecture, functionality and ease of use for customers. The purpose of the work is to develop a convenient and functional mobile application that will provide full automation of online reservations and eliminate the shortcomings of traditional reservations that create misunderstandings and conflicts today. The research methods for creating a working system are analysis of the subject area, design of the system architecture, development of an adaptive interface and server logic that meet modern solutions and testing the application to ensure the correct operation of the entire project. An application has been implemented in which an interactive table map, a two-way evaluation system, server queues for customers waiting and notifications about the release of tables are implemented. Today, there are many systems on the Ukrainian market for automating work moments in the service sector, but none of them has fully implemented functionality for booking tables that would be convenient for customers and for the staff of catering establishments. It is also worth noting that although there are international services for booking tables, they are not localized for the Ukrainian market and the price of such services will be quite high for Ukrainian business, especially considering the current problems in Ukraine. The practical significance lies in creating a tool for optimizing the work of restaurants, reducing customer no-shows and improving the quality of service. The explanatory note to the bachelor's thesis, which is 82 pages long, contains 18 illustrations, 9 tables, 10 sources used and 4 appendices.
Development of an information system for automating the online restaurant table reservation process
Keywords: 6.122.00.00; автоматизація бронювання; мобільний додаток; ресторанний бізнес; інтерактивна карта; система оцінювання; система сповіщень; український ринок; цифровізація; інформаційна система; reservation automation; mobile application; restaurant business; interactive map; rating system; notification system; Ukrainian market; digitalization; information system