Листрические разломы и их взаимосвязь с кольцевыми структурами на Украинском щите - Куприенко, П. Я.; Макаренко, И. Б.; Савченко, А. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
По результатам трехмерного плотностного моделирования впервые на Украинском щите выделены листрические разломы. Установлена взаимосвязь этих разломов с кольцевыми структурами. За результатами тривимірного густинного моделювання вперше на Українському щиті виділено лістричні порушення. Встановлено взаємозв’язок цих порушень з кільцевими структурами. Based on the results of three-dimensional gravity modeling, listric faults have been mapped on the Ukrainian Shield for the first time. The relationship of the faults with ring structures has been established.
Лістричні порушення та їх взаємозв’язок з кільцевими структурами на Українському щиті
Listric faults and their relationship with ring structures on the Ukrainian shield
Keywords: трехмерное плотностное моделирование; листрические разломы; кольцевые структуры; Украинский щит (УЩ); тривимірне густинне моделювання; лістричні порушення; кільцеві структури; Український щит; three-dimensional gravity modeling; listric faults; ring structures; Ukrainian shield