Модель газодинамічного вимірювального перетворювача складу газових сумішей на мостовій дросельній схемі - Матіко, Г. Ф. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Запропоновано математичну модель газодинамічного вимірювального перетворювача складу газових сумішей на мостовій дросельній схемі із ламінарно-турбулентним та турбулентно-ламінарним подільниками та здійснено аналіз його функціональних можливостей. This paper is devoted to synthesis of mathematic model of gasdynamic measuring converter of gas mixture composition built at throttle bridge circuit using laminar and turbulent throttle dividers. There also the analysis of its function al capabilities is carried out.
Keywords: газодинамічний вимірювальний перетворювач; газова суміш; дросельний елемент; мостова дросельна схема; чутливість; дросельний подільник; gasdynamic measuring converter; gas mixture; throttle element; throttle bridge circuit; sensitivity; throttle divider