Характерні особливості полікритеріальних систем діагностики діяльності машинобудівних підприємств - Мельник, О. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Уточнено категорійний апарат за тематикою дослідження, а саме, сутність понять «діагностика», «полікритеріальна діагностика», «полікритеріальна система діагностики», «бізнес-індикатор». Виокремлено та охарактеризовано характерні особливості полікритеріальних систем діагностики діяльності машинобудівних підприємств. Обґрунтовано важливість антикризової діагностичнoї функції для вітчизняних підприємств машинобудівної сфери. Categorical apparatus by the thematically research is clarified, namely the definition of the concepts “diagnostic”, “polycriterial diagnostic”, “polycriterial diagnostic system”, “business-indicator”. The typical particularities of the polycriterial diagnostic systems on the machine-build enterprisers are selected and characterized. The importance of anticrisis diagnostically functions for native machine-build enterprises are substantiated.
Keywords: діагностика; система; критерій; діяльність; бізнес-індикатор; машинобудівне підприємство; diagnostic; system; criteria; activity; business-indicator; machine-build enterpriser