Дослідження та оптимізація потоків міських транспортних SDH-мереж з резервуванням - Климаш, М. М.; Гец, Л. С.; Андрухів, Т. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Досліджено основні методи резервування потоків в SDH-мережах та пропускну здатність мережі на основі кілець типу MS SPRing. Визначено структурну надійність діючої транспортної мережі м. Львова та запропоновано спосіб для підвищення структурної надійності мережі.

The main methods of streams reservation in SDH networks, network capacity on the basis of MS SPRing have been outlined. Structure reliability of Lviv current transport network has been determined and a way which would allow to increase structure reliability of this network has been found.
Keywords: 681.32.03