Вплив параметрів підвіски на нелінійні коливання транспортних засобів - Кузьо, І. В.; Сокіл, Б. І.; Палюх, В. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Досліджено вплив параметрів підвіски на комфортабельність перевезення пасажирів і вантажів. На основі запропонованої нелінійної моделі зв’язку між деформацією підвіски і відновлювальною силою отримано диференціальні рівняння вертикальних коливань транспортних засобів як багатомасової системи. За допомогою аналізу розв’язків останніх вибрано оптимальні значення параметрів підвіски. Influence of parameters of pendant is explored on the comfort of carrying passengers and loads. On the basis of the offered nonlinear model of connection between deformation of pendant and recuperative force, differential equalizations of vertical vibrations of vehicles of transports are got, as much mass system. By the analysis of decisions last, the optimum values of parameters of pendant are chosen.
Keywords: підвіска; нелінійні коливання