Розроблення користувацького сайту громадських організацій - Крупський, Володимир Володимирович; Krupskyi, Volodymyr Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Громадські організації відіграють ключову роль у розвитку громадянського суспільства та вирішенні соціальних проблем. Вони потребують ефективних інструментів для координації своєї діяльності, комунікації з громадою та реалізації суспільно важливих ініціатив. Веб-платформи стають незамінним інструментом для досягнення цих цілей, забезпечуючи прозорість діяльності та розширюючи можливості залучення громадськості. Об'єктом дослідження є діяльність громадських організацій, методи організації їх онлайн-присутності, архітектурні підходи для розробки масштабованих веб-систем та сучасні технологічні рішення для забезпечення надійного функціонування платформи. Предметом дослідження є моделювання та реалізація веб-сервісів для потреб громадських організацій, забезпечення їх взаємодії з використанням протоколу віддаленого виклику процедур. Практичне значення роботи полягає у розробці функціонального веб-сайту для громадських організацій, який забезпечує управління контентом, взаємодію з членами організації та громадськістю, документування діяльності та можливість збору пожертв для реалізації суспільних ініціатив. Результати дослідження. В роботі проведено аналіз сучасних архітектурних підходів до побудови веб-систем. На основі порівняльного аналізу обрано мікросервісну архітектуру та розроблено набір незалежних сервісів з чітко визначеними межами відповідальності. Для забезпечення комунікації між сервісами використано технологію gRPC. Інтеграцію сервісів реалізовано через систему обміну повідомленнями Apache Kafka. Було розроблено програмний комплекс який складається з трьох основних модулів. Модуль проектів – який забезпечую зручну взаємодію користувача з проектами, дозволяючи створювати та відслідковувати процес реалізації, а також залучати однодумців. Модуль ресурсів – для документації проведення проектів і роботи організацій. Адміністративна панель, яка включає необхідні функції для наповнення платформи контентом – створення нових сторінок та розміщення необхідної інформації, а також для модерації створених проектів. Для збору коштів та підтримки проектів і організацій було розроблено модуль для інтеграції з сервісом оплати LiqPay

Krupskyi V.V., Myshchyshyn V.M. (supervisor). Development of a custom website of public organizations. Master's Thesis. - Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2024. Public organizations play a vital role in civil society development and addressing social issues. They require effective tools for coordinating their activities, communicating with the community, and implementing socially important initiatives. Web platforms have become an indispensable instrument for achieving these objectives, ensuring transparency of operations and expanding public engagement opportunities. The research object encompasses the activities of public organizations, methods of organizing their online presence, architectural approaches for developing scalable web systems, and modern technological solutions for ensuring reliable platform operation. The research subject focuses on modeling and implementing web services for public organizations' needs, ensuring their interaction using remote procedure call protocol. The practical significance of this work lies in developing a functional website for public organizations that provides content management, interaction with organization members and the public, documentation of activities, and the capability to collect donations for implementing community initiatives. Research results. The work presents an analysis of modern architectural approaches to web system construction. Based on comparative analysis, a microservice architecture was selected, and a set of independent services with clearly defined responsibility boundaries was developed. The gRPC technology was implemented to facilitate communication between services. Service integration was realized through the Apache Kafka messaging system. A software complex consisting of three main modules was developed. The projects module ensures convenient user interaction with projects, enabling creation and progress tracking, as well as engaging like-minded individuals. The resources module handles documentation of project implementation and organizational operations. The administrative panel includes necessary functions for platform content management - creating new pages and posting required information, as well as moderating created projects. To facilitate fundraising and support for projects and organizations, a module for integration with the LiqPay payment service was developed.
Development of a custom website of public organizations
Keywords: 8.174.00.06; – веб-сайт; громадські організації; управління контентом; мікросервіси; Kafka; gRPC; веб-архітектура; website; public organizations; content management; microservices; Kafka; gRPC; web architecture