Участь громадськості у здійсності публічної влади: гуманістичний підхід - Зарічний, О. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто проблему участі громадськості у здійсненні публічної влади. Вказується, що з погляду загальнотеоретичної юриспруденції вона може розглядатися у подвійному значенні: по-перше, як політичне право особи, коли йдеться про суб’єктивний зміст для окремого члена суспільства; по-друге, як соціальний інститут функціонування демократичної публічної влади. Автор особливу увагу звертає на перший прояв участі громадськості в аспекті гуманістичного виміру. Рассмотрена проблема участия общественности в осуществлении публичной власти. Указывается, что с точки зрения общетеоретической юриспруденции она может рассматриваться в двойном смысле: во-первых, как политическое право лица, когда речь идет о субъективном содержании для отдельных членов общества; во-вторых, как социальный институт функционирования демократической публичной власти. Автор особое внимание уделяет первому проявлению участия общественности в аспекте гуманистического измерения. The problem of public participation in the exercise of public authority. It is claimed that in terms of general theoretical law it can be seen in a double sense: first, as a political right of the individual when it comes to subjective content to individual members of society; secondly, the social institution of the democratic functioning of public authorities. The author paid special attention to the first display of public participation in the aspect of humanistic dimension.
Участие общественности в осуществлении публичной власти: дуальность теоретического значения
Public participation in the exercise of public power of the duality of the theoretical value
Keywords: громадськість; участь; публічна влада; право людини; демократична держава; общественность; участие; публичная власть; права человека; демократическое государство; public participation; public authorities; human rights; democratic state