Особливості залучення громадськості та цифровізації послуг при реформуванні публічного управління під час війни - Красівський, Орест Якубович; Krasivskyy, Orest Yakubovych (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Розглянуто напрямки реформування публічного управління під час війни, зокрема роль залучення громадськості та цифровізації послуг. Наведено особливості, обмеження та основні інструменти залучення громадян під час прийняття важливих рішень, досліджено зміни чинного законодавства, зумовлені військовою агресією росії, здійснено аналіз впливу цифровізації послуг у країнах ЄС у динаміці за п’ять років. Розглянуто розробку та впровадження цифрових технологій в Україні, особливо їх прогрес під час війни щодо забезпечення безпеки та захисту від кібератак на державні структури та критичну інфраструктуру. Акцентовано увагу на можливостях ефективної взаємодії державних установ під час надання послуг населенню за допомогою додатку “Дія” в розбудові демократичної України на шляху до євроатлантичної інтеграції.
Specific features of public involvement and digitalizationof services when reforming public administration during the war
Keywords: публічне управління; реформування; залучення громадськості; прийняття рішень; цифровізація послуг; війна; public administration; reforming; public involvement; decisionmaking; digitalization of services; war; 351.86