Модель Великих даних “сутність-характеристика” - Шаховська, Н. Б.; Болюбаш, Ю. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
The problem that led to a Big database has been described in the article. The NoSQL databases features and categories are outlined. Big data model “entity-characterization” is introduced. This model allows to determin the distance between the source data on the availability of information about a particular entity. Описано задачі, що призвели до появи Великих даних. Описано особливості баз даних NoSQL та їх категорії. Введено модель Великих даних “сутність-характеристика”, що дає змогу визначити відстань між джерелами даних стосовно наявності інформації про певну сутність.
Keywords: big data; NoSQL; document-oriennted database; BigTable; великі дані; NoSQL; документно-орієнтована база даних; BigTable