Володимир Загайкевич в національно-визвольних змаганнях українців - Півень, А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2011)
Проаналізовано громадсько-політичну діяльність В. Загайкевича в роки національно-визвольних змагань, визначено його ставлення до чільних проблем українського державотворення. The socio-political activities of Volodymyr Zahaykevych during the years of nationalliberational struggle are analyzed, his attitude to the key problems of Ukrainian state-building is clarified.