Нестаціонарне температурне поле для скінченного циліндра при поверхневому локальному нагріванні - Сухорольський, М. А.; Тимошенко, Н. М.; Томецька, С. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Cформульована динамічна задача про локальну дію температурного поля на оболонку. Для моделювання цієї дії використано дельтаподібні функції. The dynamic problem for the temperature field’s local effect upon the shell has been formulated. Delta-shaped functions have been used to model such an effect.