Дослідження впливу мінеральних добавок на властивості сухих тампонажних сумішей - Терлига, В. С.; Соболь, Х. С.; Ничка, В. Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2011)
Досліджено вплив мінеральних добавок з пониженою середньою густиною на властивості розчинової суміші та затверділого тампонажного розчину. Встановлено вплив хімічних добавок на міцність та фазовий склад тампонажного цементного каменю. Influence of mineral additives with low average density on the behavior of fresh mixture and hardened plugging mortar was investigated. Infuence of chemical admixtures on strength and phase composition of plugging cement stone was stated.
Keywords: сухі будівельні суміші; свердловина; водовідділення; розтічність; тампонажний цемент; dry building mixtures; borehole; waterreduction; spreading; plugging cement