Галицька “Руїна”: соціально-економічне становище Східної Галичини (1914–1915 рр.) - Мазур, О. Я.; Патер, І. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Висвітлено розруху господарського життя, руйнування міст і сіл, житлового фонду, порушення фінансової системи, занепад торгівлі, промисловості, сільського господарства, вкрай важке становище населення краю. Показано діяльність російських властей з надання допомоги населенню, постраждалому від війни та її наслідків. The destruction of economic life, cities and villages, accommodation, financial system, trade, industry, agriculture and difficult situation of citizens are highlighted there. Also the activity of Russian government giving aid to population that suffered from the war and its consequences is displayed in the abstract.